وجود مواد روانگردان در توتون‌های قلیان/ چاقی و اضافه وزن گریبان‌گیر 29 میلیون ایرانی

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به کمبود دارویى بین ٢٥ تا ٣٠ قلم دارو است، گفت: تب کریمه کنگو در کشور تحت کنترل است.

 ایرج حریرچى سخنگوى وزارت بهداشت در نشست خبرى این وزارتخانه که صبح امروز برگزار شد، درباره مشکلات موجود در خصوص تامین داروهاى خارجى اظهار کرد: در اولین گام طرح تحول سلامت، کمبود دارو‌ حل شد که قبل از دولت یازدهم به طور متوسط نزدیک به ٣٠٠ قلم دارو در کشور کم بود و با تدبیر دولت، کمبود دارویى برطرف شد.

 

وی با بیان اینکه در ٤ سال گذشته متوسط کمبود دارویى بین ٢٥ تا ٣٠ قلم دارو بود،گفت: ایران کشورى با درآمد اقتصادى متوسط است که از لحاظ درآمد سرانه کشور هشتادم دنیا هستیم و نمى توانیم انتظار داشته باشیم با سرانه حدود چند صد دلارى میزان مصرف داروى ما با آمریکا که سرانه ده هزار دلارى دارد منطبق باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: رسانه ها، پزشکان، مردم و انجمن‌ها باید آگاه باشند که ما با توجه به هزینه بهداشت و درمان باید به مصرف دارو توجه کنیم، در ثانى با توجه به اقتصاد مقاومتى و هم برنامه ششم توسعه موظفیم داروهاى ژنریک را تهیه کنیم که کیفیت داروهاى ایرانى در اکثر قریب به اتفاق، استانداردهاى لازم را دارند که پزشکان نیز باید طبق لیست دارویى کشور تجویز کنند. 

وی درباره رشد آمار آنژیوگرافى و تجویز آن در راستاى منافع مالى گفت: آنژیوگرافى و سى تى آنژیوگرافى هر دو اندیکاسیون خود را دارند، نظام پرداختى ما باعث رقابت رشته هاى مختلف در این زمینه مى شود.

حریرچی افزود: نکته مهم این است که در برخى موارد که مبتنى بر تجهیزات است و اضافه تجویز در این دو مورد نیز وجود دارد و اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و این نیست که براى یک مورد یا تمام موارد بگوییم آنژیوگرافى یا سى تى آنژیوگرافى بهتر است.

وی درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو اظهار کرد: از لحاظ بیماردهى و شیوع میزان بالایى در کشور ندارد و کاملا تحت کنترل است و همه چیزهایى که در فضاى مجازى منتشر مى شود نیازى به پاسخگویى ندارد،  آن چه در مورد تب کریمه کنگو انجام شد طبق پروتکل هاى بین المللى است.

وی درباره مواد مخدر جدید نیز عنوان کرد: این آمارها از طرف ستاد مبازه با مواد مخدر اعلام می‌شود ولی یکی از مشکلات بهداشت و درمان کشور شیوع مواد مخدر است که هم افراد و هم خانواده و جامعه را گرفتار می‌کند.

حریرچی ادامه داد: از وظایف وزارت بهداشت اطلاع رسانی در پرهیز و ترک این مواد است که کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر تصمیمات لازم را می‌گیرد ولی باید بیشتر موارد برخورد با مواد مخدر با رویکردهای پیشگیری و اجتماعی صورت پذیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت همچین با اشاره به اینکه زیان قلیان بسیار بیشتر از سیگار است، گفت: در برخی بررسی‌ها و نظارت‌ها نیز با مواد روانگردان در این توتون‌ها مواجه شدیم.

قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: امروزه افراد با خانواده قلیان می‌کشند درحالیکه زیان قلیان بسیار بیشتر از سیگار است و باورهایی که آب قلیان سم دود توتون را می‌گیرد، نیز غلط است.

اعلام نتایج هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی؛ بزودی

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره زمان اعلام نهایی نتایج و تاییدیه انتخابات از سوی هیات نظارت گفت: مهلت هیات نظارت برای اعلام نتیجه تا ۱۱ مرداد ماه است و هم در شهرستان‌ها و هم در تهران بررسی‌های لازم انجام شده و فکر می‌کنم به زودی هیات نظارت نتیجه بررسی‌ها را اعلام کند. البته ترجیح می‌دهم جزئیات آن را خود هیات نظارت اعلام کنند اما می‌دانم که موارد اعتراضات جزء به جزء بررسی شده‌اند.

95 درصد زنان و مردان ایرانی کم تحرک هستند

سخنگوی وزرات بهداشت در ادامه به موضوع اضافه وزن و چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به کم تحرکی که در بین آحاد جامعه وجود دارد ۲۴.۱ درصد زنان ایرانی چاق و یک سوم نیز اضافه وزن دارند به طوری که در مجموعه ۶۰ درصد بانوان کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

حریرچی همچینین به وضعیت چاقی و اضافه وزن در مردان اشاره کرد و اظهار کرد: ۱۳.۸ درصد مردان ما چاق هستند و ۳۵.۳ درصد اضافه وزن دارند.

وی با اعلام اینکه در ۳۵ سال گذشته میزان چاقی بیش از ۵ برابر شده است، گفت: ۱۱ میلیون ایرانی در کشور دچار چاقی هستد و همچنین میزان اضافه وزن بیش از ۳.۵ برابر شده است. در حال حاضر ۲۹ میلیون از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه در حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد زنان و مردان بالغ ایرانی دچار کم تحرکی هستند، افزود: این در حالی است که ۳۰ درصد غذای ما ایرانی ها که مصرف می کنیم اضافه است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.