آیا آمریکا خطر درگیری نظامی با ایران را به جان خواهد خرید؟
پایگاه خبری اسپوتنیک در مطلبی، احتمال وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا را بررسی کرد.

، اسپوتنیک در مطلبی نوشت: شرایط کنونی در خلیج فارس، روابط پر‌تنش میان ایران و آمریکا را نیز تشدید کرده است. واشنگتن به طور فزاینده حضور نیروهای نظامی خود در این منطقه را افزایش داده است و با این اقدامات، ایران را به اتخاذ تصمیم‌های سرسختانه در پاسخ به آن، تحریک کرده است.

 


در هفته گذشته، رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند کشتی یو‌اس‌اس تاندربولت آمریکا اقدام به شلیک هشدار به سوی یک قایق متعلق به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرده است.

یک منبع در ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا ادعا کرد: «شناور ایرانی که در حال نزدیک شدن بود، به تلاش‌های مکرر برای برقراری ارتباط رادیویی پاسخ نداد.»

نیروی دریایی آمریکا ادعا کرده است این قایق تا فاصله 140 متری به ناو آمریکایی نزدیک شده است.

این در حالی است که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این ناو آمریکایی به قصد تحریک و ایجاد هراس مبادرت به شلیک دو گلوله هوایی کرد. این اطلاعیه افزوده است: شناور نیروی دریایی سپاه بدون اعتنا به رفتار غیرحرفه ای و تحریک آمیز آنها به مأموریت خود ادامه داد و پس از مدت کوتاهی ناو آمریکایی منطقه را ترک کرد.

یک سرهنگ نیروی هوایی ایران که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با بخش فارسی اسپوتنیک گفت تمامی این اقدامات ارتش آمریکا در خلیج فارس «غیر حرفه‌ای» است و به منظور «قدرت‌نمایی» انجام می‌شود.

بر اساس اظهارات وی، این رخداد اخیر بیشتر «تحریک از طریق تبلیغات منفی» و تلاشی برای یافتن بهانه‌ای برای استفاده از قوه قهریه علیه ایران بوده است.

وی گفت: «در عین حال، این یک تلاش نافرجام برای یافتن بهانه‌ای برای مصوبه جدید تحریم‌های ضدایرانی بوده است که در واشنگتن مورد بحث قرار گرفته است.»

کشتی‌های چند کشور مختلف در بخش شمالی خلیج فارس ماموریت‌های گشت‌زنی انجام می‌دهند و احتمال رویارویی آن‌ها با یکدیگر بالا است.

این سرهنگ گفت: «در چنین شرایطی، شلیک اخطار اقدامی افراطی بوده است. علاوه بر این، ناو آمریکایی به مرز ایران بسیار نزدیک بوده است. نیروی دریایی ایران از نزدیک حرکات نیروی دریایی آمریکا را زیر نظر دارد؛ زیرا این منطقه از نظر استراتژیک، حائز اهمیت است.»

این کارشناس نظامی درباره احتمال وقوع درگیری بین ایران و آمریکا در خلیج فارس گفت این مسئله دور از ذهن به نظر می‌رسد.

وی گفت: «در صورتی که فرض بگیریم چنین درگیری در خلیج فارس صورت بگیرد، این مسئله می‌تواند تمام منطقه را تحت‌ الشعاع قرار دهد. خلیج فارس، بزرگترین منطقه نفت‌خیز در جهان است و بیش از 70 درصد تانکر‌های نفتی از این منطقه عبور می‌کنند. درگیری فرضی در این منطقه، تهدیدی برای اقتصاد جهانی به شمار خواهد رفت. دور از ذهن است که آمریکا این اقدام را انجام دهد.»

یک تحلیلگر سیاسی دیگر در این‌باره خاطر نشان کرد آمریکا در خلیج فارس با آتش بازی می‌کند؛ با این حال، وی گفت احتمال وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا وجود دارد.

این تحلیلگر در گفتگو با بخش فارسی اسپوتنیک گفت: «رویداد اخیر در خلیج فارس می‌تواند با تحولات سیاست داخلی آمریکا در ارتباط باشد. در حال حاضر، دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – تحت فشار قرار گرفته است؛ زیرا بسیاری از قانون‌گذاران آمریکایی، به اتهام ارتباط تیم او با روسیه، مشروعیت وی به عنوان رئیس جمهور این کشور را به چالش کشیده اند. به این ترتیب، هرچه این تنش‌ها عمیق‌تر شود، سیاست خارجی واشنگتن نیز پرخاشگرانه‌تر خواهد شد. این نخستین تحریک این‌چنینی از جانب آمریکا نبوده است. با این‌حال، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»

این تحلیلگر سیاسی متذکر شد ایران حق دارد از مرزهای خود دفاع کند و نیروهای نظامی ایران همواره برای رسیدگی به چنین اقدامات تحریک‌آمیزی، در حالت آماده باش قرار دارند.

وی در پایان سخنان خود گفت: «ایران پتانسیل مناسبی برای جلوگیری از تجاوزها را دارد. آمریکا نیز از این موضوع اطلاع دارد و درگیر منازعه با ایران نخواهد شد. واشنگتن نمی‌خواهد دچار شکست‌های غیرقابل توجیه شود. آمریکا به سناریوی حل و فصل آنچه «مشکل ایران» خوانده می‌شود، ادامه خواهد داد. با این‌حال، این تنها ظاهر مسئله است. این سیاست با هدف بی‌اعتبار کردن ایران در سطح بین‌المللی دنبال می‌شود. اما در عمل، سناریوی نظامی اجرایی نخواهد شد.»