همسایه خوب سایه زندگی است

یکی از عناصری که انسانها خواسته یا ناخواسته مستمر یا به کرات با آن ارتباط برقرار می کنند همسایگان هستند که در اسلام معاشرت با همسایه بسیار مورد تاکید قرار گرفته بوده و نیکی به همسایه دستور خداوند در قرآن است.
جعفربای آسیب شناس  اظهار داشت: نیکی کردن به همسایه از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا به لحاظ جغرافیایی همسایه کمترین بعد مسافت را با آدمی دارد و در کوتاه ترین زمان می تواند به هنگام مشکلات یاری رسان باشد. 

وی تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص)در مقام همسایه می فرماید حرمت همسایه بر همسایه همانند احترام به مادر است، زیرا در تعالیم دینی همان قدر که احترام به مادر از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار بوده وحفظ حرمکت همسایه نیز شدیدا مورد تاکید است. 

بای گفت: در حدیثی امام سجاد(ع) حقوق همسایه را این گونه بیان می کند که او را در غیاب حفظ  کن و در حضور گرامی بدار و در ستم دیدگی وی را یاری کن. عیبش را شایع نکن هر گاه از وی بدی دیدی آن را بپوشان هرگاه دانستی خیرخواهی تو را می پذیرد در خفا به وی نصیحت کن هنگام سختی ها تنهایش بگذار و از لغزش درگذر و گناهش را ببخشای و کریمانه با وی رفتار کن.

این آسیب شناس در پایان گفت: ما اگر در جامعه اسلامی ارتباطات بین فردی همسایگان را براساس نکات یاد شده استوار نماییم قطعا جامعه هماهنگ منسجم و متحدی خواهیم داشت به گونه ای که در آن فردی احساس تنهایی نخواهد کرد و چنین جامعه ای قطعا رو به پیشرفت و ترقی و تعالی خواهد گذاشت. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.