سوزاندن یا زغالی کردن گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا میگردد.

زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
اظهار داشت: شیوه زندگی و عادتهای تغذیه سهم مهمی را در بروز سرطان دارد
به طوری که درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.
تغذیه از چندین جهت با سرطان ارتباط دارد: تغذیه با کالری بالا زمینه سرطان را فراهم میآورد.
برخی از انواع مواد غذایی زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم میکند.
نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط دارد.
وی
ادامه داد: ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا به چندین نوع
سرطان مشخص شده است که از جمله آنها سرطان سینه (خصوصا در زنان یائسه)،
سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ است.
لذا
لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ کرده، کیک، آب نبات، بیسکویت،
شربتها و نوشیدنیهای شیرین نیز محدود شود چرا که لفظ کم چرب یا بدون چربی
روی مواد غذایی به معنای کمکالری بودن آنها نیست و در حقیقت کیکها،
بیسکویتها و سایر مواد غذایی کمچرب همچنان سرشار از کالری هستند.
عبداللهی
عنوان کرد: علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوهها و
سبزیجات تازه، نوع و مقدار پروتئینهای غذایی، سهم چربیهای اشباع(مانند
روغنهای جامد و چربی منابع حیوانی) و چربیهای غیر اشباع (چون روغنهای
گیاهی، روغن زیتون وکانولا) نیز از عوامل غذایی هستند که میتوانند در کاهش
و یا افزایش بروز بیماری سرطان موثر باشند.
مدیر
دفتر بهبود تغذیه با اشاره به ارتباط نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان
خاطر نشان کرد: سوزاندن یا زغالی شدن گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا میشود
در صورت انتخاب روش کباب کردن اجازه ندهید تا گوشت حرارت بالایی ببیند و
سوخته شود. روشهای سالم آب پز و بخار پز کردن را جایگزین سرخ کردن غذا
کنید.
بنابراین برای پیشگیری و مقابله صحیح با
این بیماری آشنایی با مواد غذایی لازم است تا هر فردی بداند چه غذاهایی
بخورد و از خوردن چه غذاهایی بپرهیزد.