نیروی دریایی در وسط میدان

 


تبیین اوامر و رهنمود های مقام معظم فرماندهی کل قوا در خصوص نیروی دریایی راهبردی  

نیروی دریایی راهبردی بی گمان خواهد توانست در تبیین راهبردها،خط مشی ها، الگو ها، چشم انداز ها و زوایای پیدا و پنهان یک نیروی دریایی قوی، پا در رکاب و توانمند در عرصه منطقه ای و فرامنطقه ای نقش اساسی و اثر گذار داشته باشد.

نیروی دریایی که بتواند در حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران و تغییر موازنه های اقتصادی و سیاسی در حیطه دریا، پیام آور قدرت و اقتدار ملی برای کشورمان باشد.در این میان بی شک خط مشی ها و رهنمود های مقام معظم رهبری و سکاندار انقلاب اسلامی در تبیین درست چشم انداز ها و باز کردن گروه های بر جا مانده در عرصه تحقق اهداف و اجرایی نمودن نیروی دریایی راهبردی مورد تاکید معظم له، کمک های شایان توجهی خواهد نمود و فرماندهان ،مسئولین و دست اندر کاران را در پیمودن راه مانده تا رسیدن به سر منزل مقصود یاریگر و چراغ راه خواهد بود. آنچه در ادامه می آید پرداختن به سخنان  و رهنمودهای ایشان در خصوص همین مهم است.

 

  
  
نیروی دریایی، نوک پیکان برنده ارتش

فرماندهی معظم کل قوا، در بیان اهمیت نیروی دریایی و ماموریتهای مهم این نیرو، آنرا به مانند نوک پیکان برنده تشبیه و در کلامی چنین فرمودند: « نیروی دریایی ما می تواند به مثابه نوک پیکان برنده ارتش جمهوری اسلامی عظیم این ملت،در مقابله با بزرگترین تهدید ها که ممکن است از سمت ما را تهدید کند، نقش بزرگ ایفا نماید».

مقام معظم رهبری، با توجه به اوضاع و شرایط منطقه جایگاه امروز نیروی دریایی ارتش را جایگاه برتر و حساس دانسته و می فرمایند.« نیروی دریایی امروز در بسیاری از نقاط عالم و در کشور ما یک نیروی راهبردی است.به چشم یک نیروی دریایی راهبردی باید نگریسته شود » و یا در جایی دیگر می فرمایند:« امروز نیروی دریایی به هیچ وجه نیروی حاشیه ای نیست ،در وسط میدان است».

 
 
ماموریتها و ظرفیتها

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی چهاردهم مهر ماه هشتاد و هشت در دانشگاه نوشهر ضمن نامگذاری نیروی دریایی به نام نیروی دریایی راهبردی ، به اهم ماموریتها و ظرفیتهای این نیروی ولایی و خدمتگزار اشاره نموده و فرمودند:« ساحل جنوب شرقی کشور که در اختیار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است،مناطق بسیار مهمی است و ظرفیتهای بسیار خوبی برای پیشرفت است. به آنجا ها اهتمام کنید و اهمیت بدهید. دریا نوردی ها را که امروز به حمد الله شکل پیشرفته ای نسبت به گذشته گرفته است ادامه بدهید. ... نیروی دریایی امروز  به حمد الله ظرفیت های خوبی دارد. به حمد الله فرماندهی خوبی هم دارد. امروز تلاشهای شما می تواند ثمرات زیادی را به بار بیاورد و شکوفایی هایی را برای شما ، برای نیروی دریایی برای کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ان شاءالله به بار بیاورد.»



  
 
اهمیت سوق الجیشی دریای عمان

سکاندار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران،در سخنانشان اهمیت دریای عمان و نقش آن در سرنوشت خلیج فارس و دفع تهدیدات آبهای سرزمینی را مهم ارزیابی نموده و در سخنانی خاطر نشان فرمودند: «ساحل دریای عمان و حضور در دریای عمان یک گنج است، یک ذخیره است. دریای عمان عقبه اساسی و تعیین کننده سرنوشت خلیج فارس است. سواحل جنوب شرقی کشورکه در اختیار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است مناطق بسیار مهمی است».

 

    اهمیت نقش زیر سطحی ها

  از آنجایی که نیروی دریایی یک نیروی تجهیزات محور است و در جنگ های دریایی امروزی تفوق تجهیزاتی در بخش زیر دریایی های سبک و سنگین در ضربه زدن به دشمن نقش مهم و حیاتی دارد لذا بر این اساس مقام معظم رهبری در سخنانشان به اهمیت ساخت و گسترش حوزه ماموریت زیر سطحی ها اشاره نموده و اظهار می دارند:«نیروی دریایی یکی از هدفها و جهت گیری های کلی اش باید مسئله شناورهای زیر سطحی باشد،نیروی دریایی باید با زیر سطحی ها منطقه را در دست بگیرد».

 
  
نقش نیروی انسانی پر تلاش و جوانان

مقام عظمای ولایت، به کرات در سخنانشان، مهم ترین زیر ساخت هر کار و سازمانی را نیروی انسانی متعهد و متخصص دانسته و در این میان، اهمیت کوشش و تلاش نیروها خصوصاً نیروهای جوان در سازندگی و ساخت وساز در نیروی دریایی را با اهمیت شمرده و تاکید فرمودند:« مهم ترین زیر ساخت در هر کاری و در هر سازمانی ،نیروی انسانی است.خوشبختانه جوانها در ارتش از لحاظ فکری و از لحاظ تحقیق دارند پیش می روند و این خیلی برای نیروهای مسلح مبارک است. امروز تلاش شما می تواند ثمرات زیادی را برای نیروی دریایی به ارمغان بیاورد. ... امروز همت شما برای کارهای بزرگتر به مراتب بیشتر از آن چیزی است که ناو جماران به ما دارد نشان می دهد. ... امیدوارم شما جوانان نیروی دریایی بتوانید ان شاءالله یک نیروی دریایی بسازید که در شأن ملت ایران باشد».

 

    جماران، تجربه گرانبها

فرماندهی معظم کل قوا طراحی و ساخت ناوشکن جماران را یک تجربه گرانبها در نهادینه سازی و طراحی و بومی سازی و فتح عرصه های ارزشمند سازندگی و افتخار دانسته و فرمودند:
«ساخت این ناو شکن صرفاً ساخت یک ناو شکن نبوده؛ این نهادینه سازی طراحی و ساخت رزمناهای و ناوهای بزرگ در کارخانجات کشور بود. این تجربه گرانبها می تواند سرآغاز مبارکی باشد برای فتح عرصه های ارزشمند دیگری که نبوغ ذهنی و ایمان استوار شما دریادلان ارتش جمهوری اسلامی بی گمان به ملت بزرگ و کشور سر افرازتان هدیه خواهد کرد».

  
  
تاکید به معنای واقعی کلمه

در پایان شایان ذکر است مقام معظم فرماندهی کل قوا، مقوله نیروی دریایی راهبردی را در سطح یک تئوری خطاپذیر و ساده ندانسته و احتیاج کشور و ملت ایران به یک نیروی دریایی قوی و نیروی دریایی راهبردی را از امور حتمی و حساس قلمداد نموده و تصریح فرمودند:«این کشور دریایی احتیاج به یک نیروی دریایی حقیقتاً برجسته و ممتاز دارد. نیروی دریایی برای ما به معنای واقعی کلمه ، امروز یک نیروی راهبردی است».

 

 
   
سخن پایانی

دریادلان نیروی دریایی ارتش نیز امروز در راستای جامه عمل پوشاندن به خواست قلبی مقام عظمای ولایت و اجرای منویات معظم له، با حضور خود در خلیج عدن و شمال دریای مدیترانه و آب های آزاد و بین المللی و حراست از منابع و منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، حرکت در این راه را با توکل به الطاف پروردگار متعال آغاز نموده و تا پایان راه نیز ادامه خواهند داد.

منبع:آجا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.