حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!

دانستن حقایق عجیب جهان همیشه برای ما از جذابیت خاصی برخورداراست ما نیز قصد داریم از حقایق عجیب دنیای تکنولوژی پرده برداری کنیم.
به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اولین حقیقت عجیب مربوط به نخستین موشواره(ماوس) تولیدشده، اولین دانشمندی که در زمینه علوم رایانه‌ای موفق به اخذ مدرک دکترا شد و حتی اولین گذرواژه بدون در نظرگرفتن ملاحظات امنیتی، همگی می‌توانند نکاتی ظریف اما خواندنی در دنیای تکنولوژی محسوب شوند 

***بازیگر هالیوود و آهنگسازی که به پیدایش وای‌فای کمک کردند

  





حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)
 

Hedy Lamarr یکی از بازیگران مشهور هالیوود است که اطلاعات زیادی از همسر خود که یک سازنده سرشناس سلاح‌های نظامی در زمان خود به شمار می‌رفت، بدست آورده بود. با این وجود آشنایی وی با آهنگ‌ساز آوانگارد، جرج آنتیل سرآغازی شد تا در طول جنگ جهانی دوم، این دو طرحی را در خصوص تکنولوژی که در آن سیگنال‌های رادیویی می‌توانستند بدون تداخل از فرکانسی به فرکانس دیگر انتقال یابند را عرضه کنند. این طرح قراربود در ارتباط رادیویی اژدرها مورد استفاده قرارگیرد اما نیروی‌ دریایی در آن زمان، با اجرایی شدن آن مخالفت کرد. نهایتا 20 سال بعد و در زمان بحران موشکی کوبا این طرح مورد استقبال قرارگرفت. طرحی که به توسعه استانداردهای انتشار امواج از جمله وای‌فای کمک شایانی کرد. 

***قاتلی که به علت استفاده از فایرفاکس تبرئه شد



حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)



در سال 2011، دادگاه کیسی آنتونی سروصدای زیادی به راه انداخت. پلیس به بررسی شواهد موجود بر روی رایانه او از جمله تاریخچه جستجوی اینترنتی انجام شده توسط وی پرداخت. اما تنها پس از تبرئه آنتونی بود که وکیل وی اعلام کرد کلیدواژه‌هایی مانند مسمومیت و خفگی اگرچه در تاریخچه جستجوهای اینترنتی رایانه وی قرارداشته‌اند اما توسط دادستان مشاهده نشده‌اند. در واقع نیروهای تجسس تنها تاریخه جستجوهای مرورگر اینترنت اکسپلورر را بررسی کرده‌ بودند و به سراغ مرورگر مورد علاقه آنتونی! یعنی فایرفاکس نرفته بودند.

***مشکل برنامه‌نویسی در سامانه دفاع ضدموشکی و حادثه‌ای که برای نیروهای آمریکایی در جنگ خلیج فارس رخ داد

 

حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)




یکی از مرگ‌بارترین حملات به سربازان آمریکایی در سال 1991 و در جریان جنگ خلیج فارس زمانی اتفاق افتاد که یک موشک اسکاد عراقی، پایگاه نیروهای نظامی آمریکا در نزدیکی Dharan در عربستان صعودی را هدف قرارداد و نهایتا موجب کشته‌شدن 28 نفر شد. این در حالی است که سامانه دفاعی پاترویت از متوقف کردن این موشک اسکاد بازمانده بود. به‌نظر می‌رسد وجود مشکل نرم‌افزاری در پاتریوت، علت اصلی ایجاد فاجعه یادشده باشد.

قسمتی از محاسبات داخلی در این سامانه بر پایه نمایش اعشاری زمان و قسمتی از آن بر پایه نمایش باینری طراحی شده بودند. با بروز مشکل در قسمت زمان‌سنج داخلی پاتریوت و همزمان با ادامه فعالیت سیستم بدون راه‌اندازی مجدد، شرایط از این هم بدتر شد. این در حالی است که در تمام مدت جنگ، سیستم‌های پاتریوت همواره در وضعیت هشدار بودند و هیچ‌گاه راه‌اندازی مجدد نشدند. بدنیست بدانید موشکی که این پایگاه نظامیان آمریکایی را هدف قرارداد آخرین موشک شلیک شده توسط عراقی‌ها هم بود.

***یکی از اولین مدارک دکترای علوم رایانه توسط یک راهبه اخذ شد




حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)

 

Mary Kenneth Keller نامی است که در تاریخ علوم رایانه ثبت شده است. وی به عنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی به توسعه BASIC کمک کرد و نهایتا در ژوئن سال 1965 موفق به اخذ مدرک Ph.D در زمینه علوم رایانه‌ای (از دانشگاه ویسکانسین)  شد. همین امر نام وی را با عنوان اولین دکترای علوم رایانه تاریخ، جاودانه کرد. این در حالی است که Irving C. Tang نیز به عنوان بانویی دیگر، در همان ماه مدرک خود را در زمینه علوم رایانه از دانشگاه واشنگتن اخذ کرد. 

با این تفاسیر بدنیست بدانید که کلر یک راهبه بود و پس از اخذ مدرک یادشده کرسی استادی دپارتمان کالج Clarke به وی تعلق گرفت. 

***رمز هشت عدد صفر، گذرواژه‌20 ساله‌ای برای برنامه موشک‌های هسته‌ای آمریکا




حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)




در سال 1963، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، کندی از هراس خود در خصوص احتمال استفاده از موشک‌های هسته‌ای به‌طور خودسرانه، آن‌هم توسط فرماندهان رده‌بالای ارتش این کشور صحبت کرد. به‌همین منظور سیاست جدیدی در استفاده از گذرواژه‌ای هشت رقمی به‌منظور فعال‌سازی سامانه موشکی در نظر گرفته شد. اما کارمندان نیروی هوایی دغدغه دیگری یعنی بروز تاخیر در پاسخ به فرامین نظامی در خصوص شلیک این موشک‌ها داشتند و از همین رو گذرواژه 00000000 را برای سامانه موشکی انتخاب کردند. این رمز بر روی کاغذ نوشته شد تا فرماندهان نیز این گذرواژه را فراموش نکنند! اگرچه نیروی هوایی آمریکا این موضوع را به‌طور رسمی تکذیب یا تایید نکرده اما بروس بلیر که از جمله افسران اجرایی نیروی هوایی در دهه 70 میلادی بوده این مسئله را تایید کرده است. 

 

***قطع اینترنت نروژ برای جلوگیری از آلودگی آن!



حقایقی عجیب اما واقعی در دنیای تکنولوژی!  (قسمت اول)



 

Pål Spilling یکی از پیشگامان علوم رایانه در نروژ است که در خصوص تلاش‌هایش  در زمینه شبکه‌های اینترنتی نروژ در سال 1973 بارها و بارها مورد تقدیر قرارگرفت. با این وجود 15 سال بعد از زمان یادشده، اینترنت شاهد اولین آلودگی جدی در قالب کرم خودتکثیر‌کننده Morris بود. این کرم می‌توانست خود را بارها و بارها بر روی یک رایانه تکثیر کند تا نهایتا از عملکرد مطلوب آن جلوگیری کند. با گسترش این کرم اینترنتی در آمریکا، همکاران آمریکایی Spilling در خصوص انتشار آن به وی هشدار دادند. Spilling که با هشداری روبرو شده بود که رایانه‌های کشورش و از آن مهم‌تر منافع ملی نروژ را تهدید می‌کرد در اقدامی سریع، نروژ را از اینترنت جهانی جدا کرد! لازم به ذکر است که در زمان یادشده این عمل از طریق جداکردن یک کابل، میسر بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.