سازمان کنفرانس اسلامی تا احقاق حقوق ملت فلسطین تلاش خواهد کرد/ اتفاق‌نظربرحفظ تمامیت ارضی و اتحاد سیاسی کشورهای منطقه

سازمان کنفرانس اسلامی تا احقاق حقوق ملت فلسطین تلاش خواهد کرد
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور ترکیه در این کشور با اشاره به اهداف کنفرانس کشورهای اسلامی اظهار داشت: در این کنفرانس دو هدف اساسی وحدت دنیای اسلام و احقاق حقوق ملت فلسطین مطرح است.

 

وی افزود: این سازمان تا زمانی که این دو هدف اساسی را دنبال می‌کند باقی خواهد ماند بر این اساس به ریاست این کنفرانس (رئیس جمهور ترکیه) تبریک می‌ گویم که در طول 2 سال آینده نیز ریاست این مجموعه را بر عهده خواهد داشت.

امیدواریم بتوانیم در این مقطع زمانی همکاری بسیار خوبی با جهان اسلام داشته باشیم.

رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: در مذاکرات امروز سه هدف مهم را جزو اولویت اصلی این سازمان قرار دادیم که مورد اتفاق نظر هر دو طرف قرار گرفت که یکی ارتقا و معرفی نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی و همچنین معرفی جایگاه بلند بانوان در حقوق اسلام و فرهنگ اسلامی است.

روحانی با تاکید بر این که متاسفانه اسلام در این زمینه مظلوم واقع شده است، اظهار داشت: متاسفانه حقوق زنان که مورد تاکید قرآن و اسلام است به فراموشی سپرده شده و گاهی در افکار عمومی جهان تحریک شده است.

وی با اشاره به موضوع افراطی گرایی تصریح کرد: موضوع تروریست از جمله مسائلی بود که در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید که همواره برای هر دو کشور اهمیت والای دارد. در این راستا وحدت دنیای اسلام و تقریب بین مذاهب اسلامی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

روحانی با تاکید بر این که برای سرمایه گذاری مشترک باید موانع پیش رو را بر طرف کنیم، گفت: در زمینه سرمایه گذاری‌های مشترک بین کشورمان و ترکیه به ویژه در زمینه انرژی قول دادیم که امنیت انرژی ترکیه را در زمینه‌های چون نفت، گاز، برق و محصولات پتروشیمی برطرف کنیم و در این زمینه‌های مذکور روابطمان  را توسعه دهیم.

رئیس جمهور با اشاره به این که یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید مسئله گردشگری بود، اظهار داشت: در این گفتگوها به این نتیجه رسیده‌ایم که از لحاظ زیر ساخت‌ها می‌توانیم شرایطی را برای جذب گردشگر ثالث به ایران و ترکیه ایجاد کنیم که از لحاظ اقتصادی و فرهنگی برای هر دو کشور مهم است.

وی با بیان اینکه در این دیدارها بر لزوم همکاری‌های فرهنگی میان دو کشور تاکید شد، تصریح کرد: فرهنگ دو کشور در زمینه‌های چون روابط دانشگاهی، مبادله اساتید دانشگاه‌ها، همکاری‌های با محوریت‌ فناوری‌های نو و تحقیقات مشترک می‌تواند مکمل هم باشد و می‌توانیم در کنار هم با اشتراک این حرکت را توسعه دهیم.

روحانی با اشاره به اینکه در دیدار با مقامات ترکیه مسائل منطقه هم مورد تاکید قرار گرفت، اظهار داشت: منطقه با مشکلات زیادی روبه رو است و می‌بینیم مردم یمن و سوریه بی گناه کشته می‌شوند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در عراق نیز شاهد ثبات مطلوبی نیستیم، گفت: در دیگر کشورهای مسلمان چون افغانستان و پاکستان نیز ثباتی وجود ندارد و ما باید برای امنیت‌ این کشورها کمک کنیم که علاوه بر آن که وظیفه شرعی است به نفع منطقه نیز می‌باشد.

روحانی با بیان اینکه ایران و ترکیه در اصول اختلاف نظری ندارند، گفت: هر دو کشور معتقدیم که مرز کشورها باید ثبات و امنیت داشته باشد.

وی افزود: ما باید با تروریسم مبارزه جدی و قاطعی کنیم چرا که سر نوشت هر کشوری در خدمت مردم آن کشور است و هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند درباره آنها تصمیم گیری کند.

روحانی اظهار داشت: ممکن است ایران و ترکیه در موارد جزئی با هم اختلاف داشته باشند ولی برای همکاری با این کشور به ویژه در مواردی چون مبارزه با تروریسم و نشان دادن چهره واقعی اسلام رحمانی آماده‌ایم و باید شرایط مناسبی را برای ترویج اسلام واقعی و مبارزه با اسلام هراسی ایجاد کنیم.

روحانی با بیان اینکه آرزوی هر دو کشور این است که بتوانیم روابط مان در همه زمینه‌ها توسعه دهیم، خاطر نشان کرد: منافع مشترک ما ایجاب می‌کند که روابط مان را به نقطه مطلوب برسانیم از جمله آن که روابط اقتصادی و تجاریمان به مرز 30 میلیون دلار برسانیم که به همت دو کشور شدنی است.

همچنین رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در این نشست اظهار داشت: همانطور که استحضار دارید سیزدهمین نشست سازمان همکاری‌‌های اسلامی در استانبول برگزار شد و به دنبال این نشست امروز در یک چارچوب نشست عالی همکاری‌های راهبردی با شما عزیزان بودیم.

وی افزود: جناب آقای روحانی در چارچوب یک سفر رسمی در حال حاضر در ترکیه حضور دارند و بدین وسیله بار دیگر از میزبانی از آقای روحانی و هیأت محترم‌شان ابراز خرسندی می‌کنم.

رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد: سومین نشست همکاریهای راهبردی دو کشور امروز در آنکارا برگزار شد، در این نشست چارچو‌ب‌های روابط دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادیم لذا محدودیت‌هایی در روابط‌مان وجود داشت که نسبت به رفع آنها تصمیماتی باید اتخاذ می‌شد که مورد بحث و بررسی قرار دادیم.

اردوغان با بیان اینکه در این نشست نسبت به چگونگی اقدامات برای افزایش همکاری‌ها بین تهران و آنکارا صحبت کردیم، گفت: از طرف ترکیه وزیر تجارت و از طرف ایران وزیر ارتباطات نیز به عنوان نمایندگان دو کشور برای بررسی زمینه‌های همکاری و افزایش مبادلات تجاری انتخاب شدند که کارها را پیگیری کنند و ان‌شاءالله زمینه‌های همکار‌ی‌مان را با یکدیگر ارتقا خواهیم داد و ما پیگیر این موضوع هستیم.

وی ادامه داد:‌ متأسفانه ترکیه در سال‌های اخیر با افت مواجه شد البته پیش از این حجم مبادلات دو کشور در یک مقطع زمانی به 22 میلیارد دلار هم رسید ولی به دلایل تحریم‌ها این رقم به زیر 11 میلیارد دلار کاهش یافت ولی باید این را جبران کنیم و هدف ما دستیابی به مبادلات تجاری 30 میلیارد دلاری است.

رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد:در مذاکراتی که امروز انجام شد در راستای افزایش همکاری‌های مشترک طرفین نظرات خود را اعلام کردند همچنین در خصوص سرمایه‌گذاری‌ها هر دو طرف به عنوان مکمل یکدیگر سرمایه‌گذاران خود را تشویق خواهند کرد و طرف ایرانی نسبت به سرمایه‌گذاران خودشان در ترکیه و ما هم سرمایه‌گذاری‌های خودمان را تشویق خواهیم کرد برای حضور در ایران و هر یک بتوانیم از این اقدامات بهره‌مند شویم. حتی برای ورود سرمایه‌گذاران به یک کشور ثالث همکاری خواهیم کرد.

اردوغان ادامه داد: ما در زمینه‌های تجارت، حمل و نقل، گمرک و ... متأسفانه با یکسری مشکلاتی مواجه هستیم که امروز به توافق رسیدیم که برای پایان دادن به این روند همکاری‌هایمان را توسعه دهیم و کارفرمایان دو کشور از همه بخش‌ها برای توسعه همکاری‌ها تلاش خواهند کرد و ما هم برای حمایت از آنها به توافق رسیدیم.

وی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی تأکید کردیم که باید همکاری‌هایمان را به عنوان دو کشور برادر بیش از گذشته ارتقا دهیم، تصریح کرد: مسئولان رسانه‌های کشورهای ایران و ترکیه در سطح منطقه‌ای و جهانی، مسئولان بسیار مهمی هستند لذا در حال حاضر مسائل بزرگی منطقه ما با آن مواجه است از جمله تروریسم و مذهب‌گرایی و ما تصمیم گرفتیم برای مبارزه با این مشکلات همراه با هم تصمیم‌گیری کنیم و کشورهای ما برای جلوگیری از خونریزی در منطقه به ویژه در سوریه و عراق حتما باید همکاری داشته باشیم و پیشرو باشیم و در این زمینه با آقای روحانی به طور دوجانبه مذاکره کردیم.

رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد: بین ایران و ترکیه برخی از زمینه‌های موضوعات منطقه‌ای اختلاف نظرهایی دارند که این حقیقت هم است ولی همراه با آن نسبت به لزوم و ممانعت از خونریزی‌ها هر دو طرف با یکدیگر هم عقیده هستند که این منجر به خوشحالی هر دو طرف است.

اردوغان گفت: ما بر این باور هستیم که اتخاذ مواضع مذهب‌گرایی در منطقه به نفع هیچکس نخواهد بود و بر این باوریم که باید از این مواضع دوری کنیم و تأکید داریم که تنها راه ما اشتراک در اتحاد اسلامی است.

وی با تأکید بر لزوم مبارزه با تروریسم افزود: در مبارزه با تروریسم به همکاری‌های بین‌المللی نیاز است و در این چارچوب در مقابله با تروریسم هیچ مسامحه‌ای نشان داده نخواهد شد و ذهنیتی مبنی بر اینکه تروریست بد و خوب وجود ندارد را هر دو طرف بر آن تأکید دارند.

اردوغان ادامه داد: حفظ تمامیت ارضی و اتحاد سیاسی کشورهای منطقه و در رأس سوریه و عراق بر آن اتفاق نظر داریم و خوشبختانه ما می‌توانیم با تقویت روابط سیاسی موجود در بین دو کشور اختلاف نظرهایمان را به حداقل و اتفاق نظرهایمان را به حداکثر برسانیم که این به نفع هر دو کشور خواهد بود که اگر اینگونه عمل شود ما می توانیم برای حل مسائل‌مان از مداخله عناصر خارجی ممانعت به عمل آوریم و خودمان این مسائل را بین خودمان حل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هر دویمان می‌دانیم که در این زمینه مسئولیت‌های سنگینی بر دوشمان است  و ان‌شاءالله من بعد هم همکاری‌های خودمان را بر اساس همین ذهنیت ادامه خواهیم داد و من امیدوارم سفر جناب آقای روحانی به ترکیه سبب خیر و برکت واقع شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.