بیش از 260 هزار نفر امنیت انتخابات را بر عهده دارند/برنامه‌ گروه‌های تروریستی در فضای مجازی را رصد می‌کنیم

معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور گفت: بیش از 260 هزار نفر تأمین امنیت انتخابات را به عهده دارند و البته نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی نیز در نقطه صفر مرزی و مسیرهای مواصلاتی مشغول فعالیت هستند.

بیش از 260 هزار نفر تأمین امنیت انتخابات را به عهده دارند
 حسین ذوالفقاری معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور در نشستی که صبح امروز با حضور خبرنگاران در محل وزارت کشور انجام شد، در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه برای تعیین امنیت انتخابات چه تدابیری در نظر گرفته‌اید و آیا تمهیدات امنیتی خاصی را در پیش‌رو دارید، اظهار داشت:‌ از شهریور ماه سال گذشته کار تأمین امنیت انتخابات در دستور کار شورای امنیت کشور و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی قرار گرفت و از آن زمان تاکنون اقدامات زیادی صورت گرفته است.

 

ذوالفقاری با بیان اینکه برخی اقدامات مربوط به قبل از انتخابات و بخشی هم مربوط به زمان ثبت نام و احراز صلاحیت کاندیداها بود، افزود: اکنون نیز که در مرحله تبلیغاتی انتخاباتی هستیم یک مرحله دیگری از کار تأمین امنیت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه تأمین امنیت انتخابات در روز برگزاری انتخابات و پس از آن نیز ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: ستاد امنیت انتخابات وزارت کشور به صورت مستمر تشکیل می‌شود و همه دستگاه‌های نظامی اطلاعاتی، انتظامی، قضایی و صدا و سیما در این ستاد حضور دارند و هماهنگی منسجمی وجود دارد و همه مواردی که ممکن است آسیب امنیتی باشد مورد رصد و بررسی قرار می‌گیرد.
 
معاونت امنیتی، انتظامی وزارت کشور با اشاره به اینکه طرح‌های امنیتی انتظامی توسط دستگاه‌ها و مخصوصا نیروی انتظامی تهیه شده عنوان کرد: قرارگاه نیروی انتظامی تشکیل شده و همه دستگاه‌ها در همکاری و همراهی با این قرارگاه‌ها هستند.

ذوالفقاری افزود: نیروهای کمکی که لازم بود برای تأمین امنیت شعب اخذ رأی به نیروی انتظامی کمک کند با بررسی‌هایی که در ستاد امنیت صورت گرفت از طریق ستاد نیروهای کل مسلح توسط سپاه پاسداران تأمین شده و در آمادگی کامل قرار دارند.

وی یادآور شد: بیش از 260 هزار نفر به طور مستقیم کار تأمین امنیت انتخابات را به عهده دارند و البته تعداد بسیار زیادی از نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی هم از نقطه صفر مرزی مناطق مختلف کشور مسیرهای مواصلاتی، گشت و تأمین، ایست بازرسی و کارهای اطلاعاتی مشغول فعالیت هستند و قطعا در هفته آینده این موضوع تشدید خواهد شد.

معاونت امنیتی، انتظامی وزارت کشور گفت: در طول مدتی که ما فعالیت‌های تبلیغاتی را شروع کرده‌ایم کار تأمین امنیت کاندیداها در سفرهایی که به استان‌های مختلف داشتند را تأمین امنیت شدند و نظم و امنیت در برنامه‌های تبلیغاتی کاملا برقرار شده است. البته تخلفات جزئی وجود داشته است؛ ولی تاکنون هیچ گونه تحرک امنیتی که بخواهد در بحث امنیتی انتخابات اخلال ایجاد کند را نداشته‌ایم.

معاون وزیر کشور با تأکید بر اینکه هیچ مورد ناامنی تا این لحظه که خدمت شما هستم متوجه امنیت انتخابات نبوده است، افزود: آسیب‌های امنیتی انتخاباتی به طور مستمر روزانه لحظه‌ای توسط جامعه اطلاعاتی رصد می‌شود و همه بررسی‌هایی که باید صورت بگیرد در جلسات متعدد و مختلفی که داریم در حال پیگیری هستند.
 
وی افزود: فضای مجازی و  مخصوصا جریانات گروهک‌های تروریستی که ممکن است در این فضا برنامه‌هایی را داشته باشند به طور روزانه رصد می‌شوند و پیش‌بینی‌های لازم هم صورت گرفته است.

معاونت امنیتی، انتظامی وزارت کشور با تصریح اینکه برآوردمان این است که انتخابات در فضای کاملا امن و بدون هر گونه تهدید امنیتی برگزار خواهد شد، گفت: طبق آخرین گزارش‌های امنیتی اطلاعاتی که همه دستگاه‌ها به ما داده‌اند، هیچ گونه تهدید امنیتی خاصی متوجه انتخابات نیست. آمادگی، اشراف اطلاعاتی و آمادگی یگان‌های واکنش سریع به گونه‌ای طراحی شده که هر گونه اقدامی که بخواهد در نظم و امنیت انتخابات اخلال ایجاد کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با قاطعیت با آن برخورد خواهد شد و از هر گونه ناامنی جلوگیری خواهد شد.
 
ذوالفقاری  در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه شنیده شده هر گونه تجمع انتخاباتی ممنوع است آیا این موضوع صحت دارد، بیان داشت: موضوع تجمعات بر اساس آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران است که در طول کل ایام سال جاری است و مختص انتخابات نمی‌شود،بر اساس این آیین‌نامه هر گونه تجمع و برگزاری مراسم در مکان‌های محصور و مسقف نیاز به مجوز ندارد، کما اینکه اکنون هم این تجمعات در سالن‌ها و مساجد مختلف با حضور افراد برگزار می‌شود.

معاون وزیر کشور با بیان اینکه تجمع در داخل ستادهای انتخاباتی هم نیازی به مجوز و منع قانونی ندارد گفت: هر گونه تجمع و راهپیمایی در خارج از محیط‌های بسته یعنی خیابان‌ها، پارک‌ها و میادین مختلف مشمول اخذ مجوز از مراجع قانونی است که بر اساس کمیسیون ماده 10 استانداری‌ها و وزارت کشور مسئول صدور مجوز هستند. بنابراین اگر ستادهای انتخاباتی و تبلیغاتی برنامه‌ای برای تجمع خارج از محیط های بسته دارند باید در چهارچوب مقررات درخواست مجوز کنند و چنانچه ضوابطی برای آنها در نظر گرفته شود و مجوزی داده شود بلامانع است در غیر این صورت مشمول تجمعات غیرمجازند و در این ارتباط هم نیروی انتظامی بر اساس وظایف خود عمل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه تا کنون مورد خاصی در این زمینه گزارش نشده افزود: تنها دو مورد جزئی داشتیم که حدود 50 نفر بعد از مناظره‌ها در برخی میادین به صورت خودجوش تجمع کرده بودند که با تذکر نیروی انتظامی متفرق شدند.
 
ذوالفقاری در پاسخ به این سوال که تا کنون چه تعداد تخلفات انتخاباتی به وزارت کشور گزارش شده است، اظهار داشت: طبق آماری که دو روز گذشته از طریق دادستانی کل اعلام  شد، در ایامی که از مدت تبلیغات کاندیداها ریاست جمهوری پشت سر گذاشته‌ایم، تخلفات رصد شده نسبت به مشابه قبل آن حدود 60 درصد تخلفات کاهش پیدا کرده و نشان می‌دهد که با همراهی ستادهای تبلیغاتی کاندیداها و مردم می‌توانیم این وضعیت را حفظ کنیم و با کاهش تخلفات مواجه باشیم.

معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه در برخی نشست‌های انتخاباتی و سخنرانی کاندیداها برخی افراد نظم را رعایت نکرده بودند که به آنها تذکر داده شد تصریح کرد: به هر حال به همه استان‌ها اعلام کردیم که نظم و امنیت را در سفرهای استانی همه کاندیداها به طور کامل برقرار کنند.

وی با بیان اینکه در برخی موارد شاهد تعرض به پوسترهای انتخاباتی بوده‌ایم که البته این موضوع در همه ادوار اتفاق افتاده است،‌ تاکید کرد: در مجموع روند تخلفات کاهش یافته چنانچه طبق آخرین آمار تا کنون 256 مورد تخلف گزارش شده در حالی که در مقایسه ایام مشابه این آمار تا حدود 600  تخلف هم گزارش شده بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.