فرشته شهیدفر متخصص تغذیه با
اشاره به روز جهانی فشارخون اظهار
داشت: بیماری فشار خون بالا
بیماری مزمن شایعی است که در آن مقدار فشار خون از حد طبیعی بالاتر میرود و
منجر به آسیب اندامهای حیاتی مثل قلب، مغز، کلیه و چشم میشود.
بسیاری
از افراد سالها مبتلا به فشار خون بالا هستند بدون اینکه از بیماری خود
مطلع باشند که کنترل، خود مراقبتی و درمان میتواند در ابتلا به بیماری
فشار خون بسیار تأثیرگذار باشد.
وی
عنوان کرد: بیماری فشارخون باعث گرفتگی عروق و مشکلات قلبی میشود و
افرادی که سابقه چنین بیماری را دارند باید از مصرف بیش از حد نمک خودداری
کنند.
شهیدفر تأکید کرد:
مصرف بیش از حد نمک و حتی چربی میتواند بیماری افزایش فشار خون را تحریک
کند و افراد مستعد به این بیماری باید مصرف سبزیجات و میوهجات را جزو
برنامه اصلی و روزانه خود قرار دهند.
وی ادامه داد:
افرادی که دارای بیماری فشارخون هستند باید از مصرف انواع ترشی و غذاهای
شور جلوگیری کنند، زیرا نمک به عنوان قاتل سفید باعث ایجاد بیماریهای
مختلفی از جمله کلیه، قلب میشود و رگهای شریانی را تنگ میکند.
این متخصص تغذیه
یادآور شد: مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود فشار خون
بسیار موثر است و مصرف کم مواد غذایی حاوی سدیم و چربی های اشباع موجب
کاهش فشار خون خواهد شد. پس باید مصرف نمک را محدود کنید و مواد غذایی حاوی
پتاسیم،منیزیم و کلسیم دریافت کنید.
وی
یادآور شد: زالزالک یک درمان گیاهی مؤثر برای کاهش فشار خون است که هزاران
سال در طب سنتی چین بکار برده شده است. جوشانده زالزالک تمام خواص مفید
برای سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون، پیشگیری از لخته شدن خون در رگ ها و
افزایش جریان خون را داراست. و مکمل های آن به صورت قرص، شربت و چای در
بازار موجود است.علاوه بر این می توانید
از آب کرفس نیز برای پایین آوردن فشارخون استفاده کنید. بطورکلی کرفس
ادرارآور است و به همین دلیل در پایین آوردن فشارخون موثر می باشد.